Vill du glida runt på öppet vatten, känna vinden i håret och få njuta av allt som båtlivet har att erbjuda? Då kan en segelbåt vara det rätta alternativet för dig. Segelbåtar går tillbaka väldigt långt i tiden och sanningen är att de faktiskt har flera tusen år bakom sig i historien. Precis som när det kommer till motorbåtar så finns det många olika typer av underkategorier när man talar om segelbåten, speciellt om man jämför med t.ex. roddbåten.

Skillnaden då från nu är att man sällan använder sig av stora segelfartyg som t.ex. användes för att frakta varor. Det som nu gäller är segelbåtar som används främst som familjebåtar eller bara för seglarfantasten som mer än gärna ger sig ut för nöjets skull.

Som tidigare nämnt finns det många underkategorier till segelbåten. De är t.ex. jollen, katamaranen, kolbåten och trimaran. Det finns egenskaper som skiljer de alla olika typerna av båtar åt, men de som alla har gemensamt är att de drivs fram med hjälp av ett segel. Innan du bestämmer dig för att köpa en segelbåt behöver du skaffa dig kunskap om hur båten ska hanteras. Det kan du t.ex. göra genom att gå en seglingskurs.

Divi