Visste du att det är fullt möjligt att även göra båtlivet mer hållbart? Med anpassade solcellslösningar till båten gör du din insats för en bättre miljö. Dessutom spar du pengar med solens energistrålar!

Häng med för att lära dig mer om hur du kan installera solceller på båten!

Varför solceller till båten?

Med smarta solceller på båten får du el via naturens egen maskin istället för att slösa på onödiga resurser. Det är dessutom gynnsamt för dig ur ett ekonomiskt perspektiv. När du omvandlar solens strålar till energi är processen i längden gratis. Du slipper alltså betala för att få ström via land från bryggan. Vidare betyder det att du kan njuta mer i naturen och ute i det öppna vattnet eftersom du inte behöver bege dig till en gästhamn för att få eltillgång.

Vad är viktigt att tänka på?

Om du bestämt dig för att satsa på solceller till båten bör du välja kvalitetsprodukter. De ska tåla hårda yttre påfrestningar och även saltvatten. Dessutom måste solcellerna vara ytterst tåliga i materialet eftersom du kommer att gå på dem.

Du kan välja mellan olika utformningar på solcellslösningar där böjbara varianter är mest populära. Sedan är behovet avgörande när du väljer solceller. Det vill säga, hur många som befinner sig på fritidsbåten och hur stort strömbehov som finns.

Divi