Precis som när det kommer till bilar är marknaden för begagnade båtar väldigt stor. Majoriteten av alla som funderar på att köpa båt tittar nämligen på andrahandsbåtar, just för att försöka göra ett så bra klipp som möjligt. Ett bra sätt att försöka få ner kostnaderna så mycket som möjligt och ändå få en båt som är trygg, bra och snygg, är att välja en lite äldre modell till att börja med. Orsaken till detta är att efterfrågan helt enkelt inte är lika stor och därmed är priserna också mer bekväma.

Att köpa en begagnad båt skiljer sig mycket från att köpa en ny. Här är det väldigt viktigt att man gör en ordentligt kontroll av båten för att kunna upptäcka eventuella fel eller brister i tid. Det bästa är naturligtvis om man väljer att satsa på en granskad båt. En granskad båt är en båt som en besiktningsman har gått igenom för att säkerställa att allt är i sin ordning. Du kan själv välja att anlita en besiktningsman som du känner dig trygg med och som hjälper till vid privatköp. Väljer du en båt från en båthandlare så är granskningen i de flesta fall redan gjord.

Innan du köper båten så behöver du se till att du har någonstans att ställa den. Hur stor tillgängligheten för båtplatser är och hur mycket du kommer att behöva betala är väldigt varierande beroende på var i landet du bor. Bor du väldigt centralt kan det vara en god idé att satsa på en båtplats en bit längre ut. På så sätt kan du snabbare komma ut på öppet vatten och får dessutom ner kostnaderna.

Divi