En båt kan vara knepigare att inreda än man först kan tro. Det är främst det lilla utrymmet som kommer att bli den största utmaningen. Med hjälp av rätt stil, knep och tips kan du dock inreda på ett sätt som ger dig massor med utrymme, samtidigt som du får plats med alla saker och ting som du behöver. Husbåtar har blivit allt populärare och sanningen är att du, med rätt tips, kan skapa en båt som känns precis som hemma.

Förvaring är A och O

När man inreder en liten yta är det alltid viktigt att tänka på förvaringsmöjligheterna. Ju mer förvaring du har, desto större möjlighet har du att få med dig alla saker som du vill ha med. Eftersom man kanske inte kan använda sig av väggarna på en båt på samma sätt som i en lägenhet så får man använda sig av andra delar. Till exempel är golvet ett riktigt bra alternativ. Du kan enkelt skapa stor förvaring under båtens golv där du kan få plats med allt från konserver, snacks, köksredskap, dricka och mycket mer.

Välj en stil

Du behöver inte hålla dig till en viss stil när du inreder din båt, men visst kommer det att hjälpa dig på vägen. En mycket populär och omtyckt inredningsstil är den marina stilen. Det betyder att du väljer inredning i färgerna vitt och blått, samt väljer tyger med randigt mönster, handdukar med ankare, gardiner med fiskar och så vidare. Hos Rörfokus.se kan du hitta mängder med snygg inredning som passar i din båt.

Utöver den marina stilen så har det även blivit mycket trendigt med att satsa på inredning a la hotellrum. Med det menar vi att man väljer färger så som vitt, beige och ljusgult. Även material som går i samma nyanser är väldigt eftertraktade, t.ex. plywood eller ljus ek.

Enklare upprustning

Ibland behöver du inte byta ut hela inredningen för att din båt ska kännas fräsch och snygg. Det kan i många fall räcka gott och väl med att du rustar upp din båt istället. Du kan rusta upp genom att byta ut inredning, absolut, men du kan även göra det genom att måla om, satsa på många öppna ytor med mycket ljus och luft. Har du turen att ha ett solrum så kan du skatta dig lycklig. Ett solrum är en fantastiskt fin inredningsdetalj som får din båt att kännas som ett riktigt hem.

Tips! Vill du få tillgång till det största och mest prisvärda utbudet av inredning till båten är det internet du ska använda dig av. Här kan du hitta mängder med inredning i både nyskick och i andra hand. Handla direkt från en båthandlare eller välj privatpersoner om så önskas.

Divi