Om du ska kunna äga en båt så behöver du naturligtvis se till att ha en bra båtplats. Du behöver kunna ha båten någonstans under sommaren så att den är redo att köra ut på vattnet och du behöver även se till att ha den någonstans under vinterhalvåret. Runt om i Sverige finns det flera båtplatser som du kan hyra, antingen via en båtklubb eller t.ex. på en marina eller hamn. Kostnaderna för båtplatsen varierar väldigt mycket beroende på var i landet du bor. I t.ex. Stockholm kommer priserna att vara mycket högre än i t.ex. Småland.

>Att hitta en bra båtplats är knepigare än man tror. För att lyckas gäller det att du gör lite efterforskning och även att du är ute i god tid. Skulle det vara så att du inte hittar någon båtplats så kan även en trailer med dragkrok vara ett alternativ och har du en tomt kan du alltid förvara båten där under tiden då den inte är sjösatt.

Vill du bara ha båtplats under kortare tid? På hemsidan Gästhamnsguiden kan du snabbt och enkelt leta mellan 400 olika gästhamnar runt om i landet.

Divi