Vilka fördelar och nackdelar det finns med att äga en båt kommer att variera beroende på vem du frågar. Det som är en fördel för någon kan vara en nackdel för någon annan. Här nedan har vi dock samlat de punkter som majoriteten av alla båtägare tycker är positivt och negativt med att äga en egen båt.

Fördel – En stor fördel med att äga en egen båt är att du har möjlighet att använda den precis när du vill. Du kommer också ha möjlighet att använda dig av båten hur du vill! Det är din båt och det finns ingen som säger åt dig vad du behöver eller inte behöver göra. Om du väljer att hyra en båt istället för att köpa en egen kommer du t.ex. behöva anpassa dig efter de veckor som du har valt att boka den. Låt oss säga att du bokar båten under juni, men hela månaden består av regn. Då kommer du stå rätt snopen när hela augusti är supervarm med strålande sol!

Nackdel – Att äga en båt kommer naturligtvis även med nackdelar. Det är kostsamt att äga en båt och man har jobb att göra året runt. Man kan alltså inte strunta i att ta hand om båten eller strunta i att betala underhåll bara för att det är vinter och man inte kan använda sig av den. En nackdel är alltså att man, även när man inte kan använda sig av båten, kommer behöva betala för den.

Divi