Många drömmer om att segla en egen båt i någon av alla se vackra skärgårdar som finns i vårt avlånga land. För en del blir det aldrig mer än en avlägsen dröm, medan andra gör slag i saken och skaffar sig en egen båt. Läs mer om hur du kan förverkliga drömmen om en båtsemester här.

Planering och research

Få drömmar går i uppfyllelse utan planering och det är alltid rätt att tänka efter innan ett större inköp. Ibland kan den rätta båten dessutom kräva en kortare eller längre resa för att kunna inspekteras innan du undertecknar några dokument. När det gäller transporten kan du kontakta Fraktus som är ett effektivt, miljövänligt och innovativt transportbolag som kan frakta din båt över hela landet. Det gäller dock att sätta igång med tanke på att pandemin begränsat semestermöjligheterna för landets alla semesterfirare. Båtar köps och bokas upp i en aldrig tidigare skådad takt.

Spara pengar

Att semestra inom Sverige är möjligt sedan den 13 juni då personer utan symtom får resa fritt i landet. En båtsemester längs Sveriges kuster kan med andra ord spara tusenlappar som kan läggas på att köpa en båt istället för en dyr utlandssemester. Båten kan användas i åratal och bli ett uppskattat inköp länge. Att hålla sig på båten och njuta av avskilda stränder och mindre öar minimerar dessutom risken att utsättas för covid-19.

Divi