Något av det bästa med att ha semester i Sverige är att man har tillgång till havet. I sin tur kan man ligga på stranden och bada vilket de flesta tycker är skönt. Men man kan också bestämma sig för att åka båt på semestern. Det finns dock olika sätt att åka båt på semestern, varpå denna artikel kommer titta närmre på dessa.

Ta bilen på färjan och åk söderut

Något av det trevligaste man kan göra på sommaren är att åka på bilsemester söderut. Detta är ett av de billigaste alternativen när det kommer till semester. Man kan exempelvis köpa begagnad bil hos www.riddermarkbil.se/ och därefter starta bilfärden. I själva verket behöver man inte ha en speciellt dyr bil för att göra resan. Utan det kan vara ganska kul att köpa något som man inte behöver vara så rädd om, speciellt om man är ett större kompisgäng.

Genom att ta bilen söderut kan man både ta färjan från Trelleborg ner till Tyskland och Danmark. Men man kan också ta båten från Ystad till Polen. Så det finns en mängd olika alternativ att ta båten till utlandet.

Åka på kryssning

Ett annat sätt att åka båt på sommaren är att åka på kryssning. Det finns nämligen en mängd olika lyxkryssningar som går i medelhavet. Många av dessa är inte speciellt dyra heller, iallafall inte om man bokar direkt med kryssningsfartyget. Det går också att kombinera kryssningen med en bilresa. Många av kryssningsbåtarna avgår nämligen från städer som Nice i Frankrike och Genua i Italien. På så sätt kan man köra till dessa städerna och därefter ta båten en vecka och sedan köra tillbaka hem till Sverige. På så sätt får man en riktigt härlig sommarsemester där man får uppleva nästan hela Europa. Dessutom kan man slappna av extra mycket på kryssningen. En del kan dock bli trötta på att vara på en båt för länge. På så sätt är kombinationen av att köra bil och sedan åka på en kryssning helt perfekt då man får det bästa av två världar.

Divi