Roddbåten är en typ av båt som de allra flesta människor har hört talas om och vet hur den fungerar. Roddbåt är i sig en alldeles egen form av båtkategori som har flera underkategorier. Här brukar man placera alla former av båtar som inte drivs med hjälp av ett segel, en motor eller någon annan form av maskineri. Det enda som egentligen driver båtarna framåt är den egna mänskliga kraften.

Det betyder att den allra första båten som någonsin sjösattes var just en roddbåt av något slag. Redan från forntiden och fram till idag är roddbåten en av de enklaste och mest populära alternativen. Orsaken till detta är att de är mycket smidiga att använda sig av, de är billiga i inköp och alla kan använda sig av dem. Det är bara att sätta sig i båten, ta tag i årorna och sedan är man fri att ro eller paddla ut på närmaste vatten.

Kanoten är ett mycket bra exempel på en roddbåt. Kanoter kan man med fördel hyra på flera ställen i Sverige och för en relativt billig kostnad. För den som vill bege sig ut på öppet vatten är kanoten ett säkert alternativ. Vid hyrning av kanot ingår båt, paddel och flytväst.

Divi